7 anledningar att dricka vatten

7 anledningar att dricka vatten

 

Här samlar vi hela 7 anledningar till att dricka mer vatten. Inte bara är det bra för att gå ner i vikt, men även för hälsan i övrigt.

Människor består 75% av vatten och det är ingen hemlighet att vattnet är livsviktigt för oss. Vi vill slå ett extra slag för att dricka ännu mer vatten än vi gör idag. När du lyckas hålla din vätskenivå på en bra nivå får du flera positiva fördelar som gör vardagen mycket bättre. Det finns hundratals anledningar att dricka mer vatten.

En vuxen människa bör varje dag få i sig mellan 2 till 3 liter vatten!

Vi har listat 7 av de som vi tycker är de allra viktigaste!

7 glas vatten

1. Du håller dig frisk

Vatten har sedan länge varit känt för att göra människor friska. En av anledningarna till detta är att vattnet sköljer ur lymfsystemet. Vatten innehåller vitaminer och mineraler som har en positiv inverkan på kroppen.

2. Du slipper huvudvärk

Att ha huvudvärk är bedrövligt och kan förstöra en hel dag. En värktablett kan hjälpa ibland och fungerar i det korta loppet. I det långa loppet kan du slippa huvudvärk genom att ha som vana att kontinuerligt dricka vatten. Huvudvärk kan bero på flera olika orsaker. Oftast beror det på vätskebrist då man helt enkelt druckit för lite.

3. Bättre hud, hår och naglar

De naturliga ingredienserna är de bästa skönhetsprodukterna! Just vattnet gör underverk för huden, håret och naglarna. Med ett hälsosamt vattendrickande återfuktar du från insidan och kan slippa rynkig och torr hy.

4. Du går ner i vikt!

Vem kunde tro att självaste vattnet hjälper dig att tappa vikt? Anledningen till detta är egentligen ganska självklar. Med ett kontinuerligt intag av vatten känner du dig mättare vid din nästa måltid. För att maximera resultatet av ditt vattenintag ska du dricka vatten 30 minuter före din måltid. Dessutom hjälper vatten matsmältningen avsevärt!

Vatten är gott

5. Minska sötsuget

Då du äter något sött kommer hungern att slå till på högvarv. Vatten påverkar blodsockernivån då det späder ut innehållet i din magsäck. Då innehållet späds ut blir det även mindre koncentrerat och upptagningen av kolhydrater blir långsammare.

6. Bättre andedräkt

Då du är uttorkad försämras salivproduktionen. Med en sämre salivproduktion kommer du per automatik att lukta sämre i munnen. Många säger att ens andedräkt härstammar hela vägen nerifrån magsäcken. Med mer vatten i magsäcken kommer innehållet att bli mindre koncentrerat är därför lukta mindre.

7. Vatten är gott

Vi tycker att vatten är den godaste drycken på jorden. Vill man lyxa till det extra mycket kan du addera en lime eller citron -skiva. Vatten ska även serveras kallt. Dessutom innehåller vatten 0 kalorier, vilket är utmärkt om du vill tappa vikt!

About the author

Kommentarer

  1. Jag har alltid trott på vikten av att dricka tillräckligt med vatten, och dessa 7 punkter understryker verkligen varför. Det är fantastiskt hur något så enkelt som vatten kan ha en sådan positiv inverkan på vår hälsa, både fysiskt och psykiskt. Jag blir påmind om att fylla upp mitt glas igen. Tack för påminnelsen om vattnets många fördelar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *